Geschiedenis

In 1947 namen de heer G. Heijboer en zijn vrouw de winkel in huishoudelijke artikelen annex drogisterij over van I. Rijnberg. De heer Heijboer had daarvoor al een kantoorboekhandeltje in zijn ouderlijke woning en dat nam hij als het ware mee naar de Ring en breidde het assortiment meteen uit met wat speelgoed.
De zaken gingen zo goed, dat in 1962 een grote verbouwing plaatsvond met een volledig nieuwe winkelinrichting. De boekhandel rukte op, de huishoudelijk artikelen minderden evenredig. In 1978 verdwenen de huishoudelijk artikelen en de drogisterij om plaats te maken voor de verdere ontwikkeling van de boek- en kantoorboekhandel. Het speelgoed bleef nog.

Eigenlijk was de ruimte al veel te klein omdat in het pand ook de Eendrachtbode nog gevestigd was. Door het samengaan van boek- en kantoorboekhandel en de Eendrachtbode was er inmiddels een grote klantenkring ontstaan in Tholen en Sint Philipsland. Dat betekende dat op den duur aan een afsplitsing niet meer was te ontkomen. In februari 1986 betrok de Eendrachtbode een zelfstandige ruimte aan de Nieuwstraat. Toen ook konden plannen worden gemaakt voor uitbreiding van de boek- en kantoorboekhandel.
Mensen maken plannen, zien vooruit en werken aan de toekomst. En dan gebeurt er wat niemand had verwacht. Op 29 november 1986 overlijdt de heer Heijboer plotseling. Hij mocht de voltooiing van de plannen van de nieuwe eigenaar, die met hem waren doorgesproken, niet meer meemaken.

In maart 1987 werd de zaak overgenomen door Katie en Kees van Winkelen. De zaak werd rigoureus verbouwd en uitgebreid. Op 24 juni 1987 vindt de officiële heropening plaats door burgemeester H.A. van der Munnik. Door de woonkamer en de voormalige garage/magazijn erbij te betrekken, is er een breed front ontstaan, waarachter de verkoopruimte ruim is verdubbeld. Ook de vormgeving aan de buitenzijde van de winkel is veranderd. De naam Heijboer blijft gehandhaafd. Niet alleen omdat deze naam een begrip is in Sint-Annaland en op het eiland Tholen, maar ook ter nagedachtenis aan de heer Heijboer (Katie was het buurmeisje van Heijboer).