Kleintje Bieb

GRATIS boeken lenen

Sinds de coronacrisis lenen wij boeken uit ons Kleintje Bieb gratis uit. Dat daar behoefte aan bestaat blijkt wel uit het aantal uitgeleende boeken tijdens de crisis. Daarom hebben wij besloten om voortaan de uitleen van boeken uit ons Kleintje Bieb helemaal gratis te laten. Er verandert niet veel, alleen zijn er nu geen kosten aan verbonden. Nog even op een rijtje hoe het in zijn werk gaat.

  • U mag net zo veel boeken lenen als u wilt;
  • U laat bij de kassa de boeken registreren op uw spaarpas of in ons eigen registratiesysteem;
  • De uitleentermijn heeft geen maximum, maar wij gaan er van uit dat u een boek maximaal 1 maand leent;
  • Blijft het boek veel langer dan 1 maand in uw bezit, dan krijgt u bericht via de mail;
  • Boeken die u terugbrengt ook weer uit laten schrijven aan de kassa;

Natuurlijk kunnen wij geen bibliotheek vervangen, maar wij denken dat wij voor onze klanten wel in een behoefte kunnen voorzien. Er verdwijnt al zoveel van ons mooie dorp en bepaalde dingen willen we toch koesteren. Vandaar deze opzet.
Ons “Kleintje Bieb” bestaat in totaal uit zo’n 800 boeken. Regelmatig wordt een gedeelte van de collectie gewisseld. De collectuie bestaat vooral uit thrillers en (streek en familie-)romans.
Als u gebruik maakt van ons “Kleintje Bieb” dan gaan wij er van uit dat u de geleende boeken zodanig behandelt dat andere klanten ze ook nog fatsoenlijk kunnen lezen. Het zijn tenslotte bijna allemaal ingenaaide boeken, dus best wel gevoelig voor beschadiging. Het betreft hoofdzakelijk gekregen boeken (2e hands).
Wij hopen dat wij door dit kleine gebaar en de laagdrempeligheid een bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid op ons mooie dorp Sint-Annaland!